Post Profile






Charred timber pavilion slides back and forth to expose rooms to the outdoors

Created as an “experimental shelter” to complement the firm’s existing workshop in nearby Heppeneert, the Hofer pavilion takes on the archetypical shape of a rural gabled home. The self-designed and self-built structure is elevated atop ten pillars and mounted on heavy-duty wheels and a rail. Three of building’s four walls are attached to the roof and can slide back and forth on the rail to open the studio up to the outdoors in summer, or enclose it during winter.
read more

share

Related Posts


A classic Baroque church is reimagined as a glowing Orangery in Denmark

Lifestyle / Green Living : Inhabitat

This translucent pavilion reinterprets a famous Baroque church designed by Francesco Borromini, but is built using steel structure and a plastic envelope. The structure, designed by Danish studio Lenschow & Pihlmann, shelters a livi...

This timber installation challenges students to think about new ways to design homes

Lifestyle / Green Living : Inhabitat

The structure was built during a 5-day workshop, involving over 200 students who worked under the guidance of 12 studio directors and the wood engineer Rémy Meylan. Meant to unfold as a series of successive spaces, the structure aim...

Simon Jensen’s Fire Shelter is a Teardrop-Shaped Pavilion Created With Digital Fabrication Techniques

Lifestyle / Green Living : Inhabitat

Fire Shelter: 01 is a small pavilion in Sydhavnstippen–a nature preserve in the southern part of Copenhagen–that was designed and built by SHJWorks. The starting point for the design emerged from the location, which is a former sea ...

IPT Architects’ Timber Dream Pavilion Changes Shape Depending on the Vantage Point

Lifestyle / Green Living : Inhabitat

London-based firm IPT Architects recently unveiled this year's Summer Triumph Pavilion for the V & A Museum of Childhood's Museum Gardens. Titled the 'Dream Pavilion,' this self-supporting structure stands 13 feet tall is constructe...

Experimental, digitally fabricated pavilion built upon tensegrity principles

Lifestyle / Green Living : TreeHugger

Combining computer-aided parametric design and the design principles of tensegrity (tensional integrity), this experimental pavilion tests the boundaries of building a stronger structure with less material.

Comments


Copyright © 2016 Regator, LLC