Post Profile

Green-roofed Colorado home is buried into the earth to save energy

The 2,850-square-foot House in the Mountains comprises two rectilinear steel-framed forms that intersect to form the corner of a swimming pool and an implied courtyard that extends to the existing main house. The primary sloped structure rises from to the south at a 20-degree angle and houses the open-plan living, dining, and kitchen spaces and meets the second east-west wing that contains three bedrooms and the garage.
read more


Related Posts

A tropical paradise grows inside this multigenerational home in Singapore

Lifestyle / Green Living : Inhabitat

Like many traditional Asian homes, the 1,494.7-square-meter Cornwall Gardens is a courtyard house where the main rooms of the home open up to a central outdoor space. Cornwall Gardens’ courtyard features a large swimming pool, water...

Geometric Green Roofed Education Center Sinks Beneath the Czech Park Landscape

Lifestyle / Green Living : Inhabitat

The angular, mountain-inspired rooftop comprises sedum-covered triangles framed by metal vectors that represent the slopes of the nearby mountain range. The sides of the building located above ground are glazed to let in views and n...

Labyrinthine Green-Roofed Hangzhou Duolan Complex Combines a Mall With Urban Homes in China

Lifestyle / Green Living : Inhabitat

Topped with a sloping green roof, the complex attempts to provide every floor with an immediate access to the roof and address the isolation of living and working practices. The architects sliced diagonally through the rectilinear p...

Steel Frame Home Fully Glazed on the Steet Side: Mosman Park House

House & Home / Interior Design : freshome

Mosman Park House (envisioned by (Paul Burnham Architect Pty Ltd…) sits on an elevated corner site overlooking the Swan River at Point Roe, Mosman Park, Australia and comprises two transverse sheds. The main form is a steel frame st...

Shigeru Ban Unveils Modern Minimalist Sengokubara Villa With a Teardrop-Shaped Courtyard

Lifestyle / Green Living : Inhabitat

Shigeru Ban highlights the Villa at Sengokubara’s geometric forms by encircling the green courtyard with a dark sloping roof constructed from a single piece of material. The roof’s uninterrupted curve ascends from the first level to...


Copyright © 2016 Regator, LLC