Post Profile

Parametrically designed Louverwall house maximizes winter sunlight

The residence has a daylit cafe that occupies the west-facing part of the ground floor, while the second and third floors house a bedroom, living room and a small kitchen. The south side facing a neighboring building, features a clerestory which continues to the west, creating a flowing curtain wall. The wall features a system of aluminium louvers designed using PLDS (Parametric Louver Design System) based on an algorithm that calculates optimal position, spacing and orientation of each louver.
read more


Related Posts

Brisbane Villa Featuring Stunning Design Lines and a Versatile Collection of Spaces

House & Home / Interior Design : freshome

This residence’s grounds include a living, dining and kitchen area that open to the front and back of the property. A custom lift connects the three floors of the house, making it easy to access the entertaining and private rooms. T...

Strips of Glazing Pour Daylight into Renovated Seaside House N in The Netherlands

Lifestyle / Green Living : Inhabitat

In order to grow the ground floor, Maxwan added two new boxes to the original building. Protruding from the kitchen is a monolithic concrete volume and a floor to ceiling glass box pushes the living room on the other side of the hou...

Diamond-shaped Casa Forest house in Switzerland makes the most of a wooded lot

Lifestyle / Green Living : Inhabitat

The house features a double-height central space that connects the ground floor dining area and kitchen with a lounge located on the upper floor. Two bedrooms and bathrooms are located next to the living spaces on the ground and fir...

Ryue Nishiziwa’s Gorgeous Vertical Garden House Takes Root in Tokyo

Lifestyle / Green Living : Inhabitat

Instead of a true facade, full-height windows, curtains, benches, and planters separate rooms and amenities. A living room and kitchen occupy the ground floor. Ascending the painted steel staircase leads to a first-floor bedroom, se...

Beautiful eco-friendly timber frame home was built in just 10 weeks

Lifestyle / Green Living : Inhabitat

The two-story house contains a garage, four bedrooms on the second floor, and an open-plan kitchen, dining, and living area on the ground floor. Large steel-framed windows maximize the amount of natural light in the building as well...


Copyright © 2016 Regator, LLC