Post Profile

Triptyque gives a 1970s office building an eco-friendly makeover in Brazil

Located within the heart of Rio de Janeiro’s business and economic district, the 85-meter-tall RB12 sports a new bioclimatic facade with zigzagging glazed panels and louvers that reduce solar heat gain but allow desired natural light in. Natural ventilation flows throughout the building. Plant-filled balconies punctuate the sculptural facade and aid in natural cooling. The landscaping is irrigated with harvested rainwater, which is also used to flush the toilets.
read more


Related Posts

SAHMRI’s Striking Pinecone-Inspired “Living Skin” Uses Passive Solar Design in Australia

Lifestyle / Green Living : Inhabitat

Inspired by the skin of a pinecone, Woods Bagot created a responsive, spiky facade that adjusts to reduce the effects of heat load, sun glare, and wind while allowing high amounts of natural daylight to permeate through the building...

Timber kindergarten sports a zigzag roofline to mirror the Swedish dune landscape

Lifestyle / Green Living : Inhabitat

Located on a stretch of replanted beach, the single-story Råå Day Care Center takes in views of the Øresund strait through large windows. Geometric glazed openings also line the roof and other sides of the building to maximize natur...

Bioclimatic Rio Branco 12 to Set New Standards for ‘Green’ Offices in Brazil

Lifestyle / Green Living : Inhabitat

The Rio Branco 12 office tower on Rio Branco Avenue will have 21 floors. Currently undergoing an urban revitalization, Porto Maravilha is slated to become a new urban and commercial district with over 5 million sq ft being redevelop...

Parc Architectes renovate a 19th-century office building in Paris with a beautiful wooden facade

Lifestyle / Green Living : Inhabitat

The office building is nestled in the heart of the 11th district in Paris. Built near the end of the 19th century, the building expanded during the 1970s, when it acquired a new aluminium facade which had little to do with the appea...

Locally-sourced louvered facade controls solar gain and updates an aging retail space

Lifestyle / Green Living : Inhabitat

[embed][/embed] The building consists of two main volumes with a footprint of 70 by 52 meters. The building has three stories, with additional available space on the lot for future use.  According to the a...


Copyright © 2016 Regator, LLC