Post Profile






Ambulance station built from renewable materials has a nearly energy-neutral footprint

Located on the outskirts of Zeist near the edge of the forest, the 550-square-meter ambulance station is tucked away out of sight from the hospital. Though the building has no public function and will never be seen by patients, the structure has a sculptural form that’s both beautiful and functional. Vertical strips of light-colored untreated timber clad the facade and help the single-story ambulance station blend into the forest.
read more

share

Related Posts


Flawless Family Home Defining Freedom Near Sao Paulo

House & Home / Interior Design : freshome

Located in Alphaville, a residential district in the outskirts of São Paulo, this flawless family home spreading over 1.200 square meters and three floors is known as the Jaragua Residence. Asking for a home where the air could cont...

Playground for Malawi Children's Hospital Built Around Upcycled Ambulance

Society & Culture : Good Blog

An empty lot near a hospital in Malawi has been transformed into the country's first playground for disabled children, with play equipment made from recycled materials—including—appropriately for the location—an old ambulance. Dutch...

Whooo's Outsmarting Whom?

Lifestyle / Green Living : Huffington Post: Green Blog

WildCare's Wildlife Hospital treats nearly 4,000 ill, injured and orphaned wild animal patients from over 200 species every year. This is one patient's story. This large, and otherwise healthy Great Horned Owl was found by a Novato ...

gmp Wins Competition to Build Shanghai’s First Closed Cavity Facade Office Buildings

Lifestyle / Green Living : Inhabitat

In addition to its emphasis on sustainable design, the real estate giant has secured a prime location for its new office buildings near the Shanghai South Railway Station. The 900,000 square foot offices will face a public park and ...

Deceptively small home in Denmark hides spacious living quarters at the forest edge

Lifestyle / Green Living : Inhabitat

A newly completed Villa by CF Moller features maximized living space and minimized building footprint, allowing the inhabitants to enjoy it's enviable forest edge location near Aarhus in Denmark. Click through the gallery to see how...

Comments


Copyright © 2016 Regator, LLC