Post Profile

Behnisch Architekten breaks ground on green-roofed Agora cancer research center

The sculptural AGORA building will connect to an existing ISREC building on one side and sensitively respond to the surrounding landscape. Transparency is a major theme of the design, from the glazed skin that allows views inside, to the Cancer Research Center’s public level, called the agora. The building’s programmatic areas offer a high level of flexibility so that they can be changed as needed in the future.
read more


Related Posts

Timber kindergarten sports a zigzag roofline to mirror the Swedish dune landscape

Lifestyle / Green Living : Inhabitat

Located on a stretch of replanted beach, the single-story Råå Day Care Center takes in views of the Øresund strait through large windows. Geometric glazed openings also line the roof and other sides of the building to maximize natur...

schmidt hammer lassen architects wins bid to design BREEAM Excellent-seeking mixed-use complex in Oslo

Lifestyle / Green Living : Inhabitat

Located on Ruseløkkveien Street in Oslo’s historic city center, the 630,000-square-foot complex uses landscape design and generous amounts of glazing to strengthen connections between the building and surrounding urban fabric. Floor...

Geometric Green Roofed Education Center Sinks Beneath the Czech Park Landscape

Lifestyle / Green Living : Inhabitat

The angular, mountain-inspired rooftop comprises sedum-covered triangles framed by metal vectors that represent the slopes of the nearby mountain range. The sides of the building located above ground are glazed to let in views and n...

Behnisch Architekten’s John and Frances Angelos Law Center Opens at the University of Baltimore

Lifestyle / Green Living : Inhabitat

Behnisch Architekten was selected to design the new law center after winning an international design competition in 2008. But the building isn't just nice to look at; its most impressive attribute is its energy performance. The buil...

Behnisch Architekten Wins Competition for New Green-Roofed Agora Cancer Research Centre in Switzerland

Lifestyle / Green Living : Inhabitat

Read the rest of Behnisch Architekten Wins Competition for New Green-Roofed Agora Cancer Research Centre in Switzerland


Copyright © 2016 Regator, LLC