Post Profile






Rammed-earth walls clad an observation tower to blend into a Belgian nature reserve

Mother Nature has reclaimed a former gravel extraction area in Maasvalley Riverpark, a 2,500-hectare nature reserve straddling the Belgium-Netherlands border. To help visitors fully experience the revitalized area, De Gouden Liniaal Architecten designed a small observation tower that blends into the landscape with its rammed earth walls. Built of locally excavated materials, the Observation Tower Negenoord is the first public earthen building in the Benelux region.
read more

share

Related Posts


C-Mine in Genk, Belgium

Lifestyle / Travel : Atlas Obscura

Located in the Belgian city of Genk, the former Winterslag coal mine, once a major source of industry in the city, has been converted into a sprawling contemporary art campus where visitors can experience futuristic visions in a loc...

A Cafe That Sits Right On The Borderline Between Belgium And The Netherlands

Humor : The Presurfer

image credit There are 22 Belgian exclaves in the Netherlands and 6 Dutch exclaves located within the largest Belgian exclave. Such land distribution results in complexity of borders between the two countries. It is not unusual that...

New Belgium Debuts Wood Cellar Reserve, Belgian Reserve, and Belgian Collection

Food & Drink / Beer : The Barley Blog

The post, New Belgium Debuts Wood Cellar Reserve, Belgian Reserve, and Belgian Collection, first appeared on The Barley Blog. New Belgium Brewing is unveiling an ambitious reimagining of its specialty portfolio with the launch of th...

Striking rammed earth home blends into the hills of Santa Fe

Lifestyle / Green Living : Inhabitat

This incredible Santa Fe residence by Studio GP Architects was inspired by the rich landscape of New Mexico's Chaco Canyon. The home is constructed from rammed earth and surrounded by native plants that help it seamlessly blend into...

Brockholes Nature Reserve is a Floating Eco Village

Lifestyle / Green Living : TreeHugger

Photo: brockholes The newly opened Brockholes Nature Reserve is located in a flooded gravel pit and has a series of beautiful floating buildings as its visitor centre. Designed by Adam Kahn Architects, it is a floating eco-village. ...

Comments


Copyright © 2016 Regator, LLC