Post Profile






Bamboo grove creates an oasis of calm atop a busy Chinese mall

A bamboo “forest” wraps around this unique oasis-like space hidden atop a Chinese shopping mall. Beijing-based V STUDIO designed the Bamboo Rooftop Room, a minimalist, all-white space for a client who wanted an intimate space for business and leisure purposes. Designed as a quiet refuge, the rooftop project stands in purposeful contrast to the bustling urban landscape. [...]
read more

share

Related Posts


The Rooftop Garden by The White Room Creates a Peaceful Escape Above Mumbai’s Clatter

Lifestyle / Green Living : Inhabitat

Hovering above the concrete jungle of the Bandra neighborhood in Mumbai, ‘The Rooftop Garden’ by The White Room is a space of respite away from the chaos and clatter of the city. The 1500 sq ft rooftop is conceived as a pleasure gar...

Latticed Mixed-Use V Tower Rises From a Rooftop Park and Garden

Lifestyle / Green Living : Inhabitat

Designed by Meridian 105 Architecture, V Tower is a grand, green residential high rise emerging from a base of retail, restaurant, cafe, and parking space. The project seeks to create a new ground plane atop this volume by providing...

Minimalist multi-use unit creates more intimate studio apartment in Sydney

Lifestyle / Green Living : TreeHugger

With everything happening in one space, studio apartments can often feel too cluttered. This Sydney apartments gets a space makeover with the addition of a clever multifunctional unit that partitions the space and stores things out ...

This shopping mall has a massive vertical aquarium, an LED canopy and gondola rides

Lifestyle / Green Living : Inhabitat

Los Angeles-based studio amphibianArc designed an unusual shopping mall in China, inspired by the traditional Chinese treasure bowl which symbolizes good fortune and piece. The Dongfeng Shopping Mall features incredible indoor and o...

Minimalist Bamboo Workstation Is Like An Extruded Squiggle

Lifestyle / Green Living : TreeHugger

Images credit Miso Soup Design Miso Soup Design has designed the K Workstation out of laminated bamboo plywood, "creating efficient space managing working space." I like the way that it seems to be extruded from a single line into t...

Comments


Copyright © 2016 Regator, LLC